• Basketball is een veelzijdige en dynamische teamsport en neemt in populariteit toe. Dribbelen, passen, schieten, fast breaks. Je verveelt je geen moment en speelt in een team (van 5) waarbij iedereen mag scoren maar ook verdedigen. Of je nou lang of klein of snel bent. Per wedstrijd worden er al gauw meer dan 50 punten gescoord. Motorische vaardigheden maar ook sportieve normen en waarden worden spelenderwijs aangeleerd.

  Biks Shots (sinds 1972) verwelkomt als open en zeer actieve basketballclub leden uit de dorpen van de regio Hart van Brabant en van alle achtergronden. Je kunt met plezier basketballen op een voor jouw passend niveau, van recreatief tot prestatiegericht (landelijke 2e divisie) en van 6 tot 66+ jaar. Daarnaast organiseren wij vele leuke en unieke events. Betaalbaar kunnen sporten is belangrijk en de contributie blijft daarom relatief laag.

  Onder onze leden bevinden zich ook al jaren spelers die woonachtig zijn in Goirle. Omdat wij een groeiende behoefte zien onder inwoners van Goirle om te gaan basketballen gaan we starten met Basketball’s Cool Goirle voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. De trainingen worden vanaf donderdag 9 september wekelijks gegeven door onze trainers in sportaccommodatie de Frankenhal van 18.30 uur tot 19.30 uur. Je kan gratis drie maal met ons mee trainen.

  Dus lijkt basketball jou ook een leuke sport? Je bent van harte welkom om bij een van onze teams mee te komen doen! Voor geïnteresseerden in andere leeftijdsklassen (ook dames en heren recreanten) bieden wij ook proeflessen aan in de Roodloop in Hilvarenbeek .

  Op onze website www.biksshots.nl vind je een aanmeldformulier voor een proefles. Onze teams in Hilvarenbeek trainen op maandag- e/o woensdag e/o vrijdagavond. De spelers worden begeleid door trainers/coaches met minstens BT1 certificaat.

  Biks Shots is maatschappelijk betrokken en heeft de afgelopen jaren voor ruim 2.500 unieke leerlingen het Be A STAR programma georganiseerd, gericht op het stimuleren van sportieve normen en waarden (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect) in combinatie met een anti pest clinic (meer info: Be A STAR). Deze maatschappelijke rol werd beloond met de door de Rabobank toegekende ondersteuning om dit project uit te rollen in Hart van Brabant.

  Nieuwsgierig geworden?

  Kom eens binnenlopen tijdens onze trainingen of meld je aan voor een of meerdere proeflessen op onze website www.biksshots.nl “Basketballen bij Biks Shots, meer dan zomaar een sport!"