• Be A STAR voor elke leerling

 • Programma

  Biks Shots organiseert vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid periodiek het Be A STAR scholenprogramma voor leerlingen van de basisscholen in Hilvarenbeek en omliggende dorpen (inmiddels al meer dan 2.500 unieke leerlingen).
  Door het volgen van het Be A STAR programma worden:
  • de STAR-principes (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect) op een speelse wijze toegepast en geborgd in het basisonderwijs.
  • de leerlingen weerbaardeer tegen pestgedrag door de anti pest clinic.
  • de leerlingen gestimuleerd om te gaan sporten.

  Het Be A STAR programma omvat onderstaande combinatie van activiteiten:

  1. Een clinic uit de "Pest mij maar Tour" door Henk Pieterse: Tijdens deze clinic van Henk Pieterse (oud-international, 2.11m, 130 kg, vroeger veel gepest en nu o.a. ambassadeur Right to Play) ervaren de leerlingen door middel van baloefeningen, muziek en humor waar STAR (Sportief, Team, Acceptatie en Respect) voor staat. Hierbij wordt ook het thema "gepest worden" op indringende wijze behandeld aan de hand van Henk zijn jeugdervaringen.
  2. Kick-off training op de bassisschool (door Biks Shots e/o professionele jeugdtrainer).
  3. Vervolgtrainingen op school door vakleerkrachten m.b.v. het STAR-lesmaterialen.
  4. Afsluitende training per groep op de basisschool (door Biks Shots e/o professionele trainer)
  5. Be A STAR-Scholentoernooi met veel aandacht voor STAR-waarden: De spelvorm is 3 tegen 3 (3x3) omdat bij deze vorm elke leerlingen optimaal actief meedoet. Voorts is 3x3 een snel in populariteit toenemende tak van de urban sports en met ingang van 2021 ook een Olympische Sport. Nederland is internationaal gezien een van de toplanden (en heeft afgelopen jaar het WK georganiseerd op het museumplein in Amsterdam).


  Biks Shots heeft ruime en positieve ervaringen met dit programma opgebouwd door duurzame samenwerking met de scholen, de leerkrachten, de combinatiefunctionarissen, de gemeente Hilvarenbeek en de vrijwilligers van Biks Shots. Hierbij voert Biks Shots het programma uit met gekwalificeerde vrijwilligers en professionals (o.a. Henk Pieterse) en wordt dit gefaciliteerd door de scholen en de gemeente. 

  Rabobank Hart van Brabant heeft recent dit programma genomineerd voor een meerjarig 1 op 1 verenigingsondersteuning. De ondersteuning betreft een begeleider met expertise op uitrollen van dergelijke programma's naar de dorpen in Hart van Brabant en het beschikbaar stellen van scholingsfaciliteiten voor de vrijwilligers van Biks Shots t.b.v. het geven van clinics aan leerlingen.

 • Nieuws Be A Star 2020-2021