• Be a STAR empowered kinderen in Hart van Brabant

 • Programma

  Uitgescholden of buitengesloten worden. Steeds meer kinderen krijgen te maken met pesten en vooroordelen zowel online als offline. Dit heeft impact op de rest van hun leven en die van hun directe omgeving. Want zij zijn de toekomst. Een generatie die aansluit bij onze veranderende maatschappij. Met creatieve, nieuwe denkers en makers. Als basketbalvereniging helpen wij met ons Be A STAR programma samen met gemeenten en (maatschappelijke) partners om kinderen hun vaardigheden te verbeteren, weerbaarder en mediawijs en gezonder te worden. Zo dragen we met elkaar bij aan een gezonde en veilige leefomgeving.
  We bieden een vraaggerichte, bewezen maar ook vernieuwende aanpak begeleid door een ervaren en deskundig team. Een breed gedragen programma, waarmee kinderen de STAR-waarden (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect) leren door te doen. Waarden die ze voor altijd zullen meedragen. Het begint met een clinic van Henk Pieterse (oud-basketbalinternational en ambassadeur Right to Play en Pest mij maar tour) gevolgd door verschillende activiteiten met diverse beweegvormen en een spectaculair urban basketball eindtoernooi.

  Dus: Be A STAR en doe met ons mee!

  Het Be a STAR programma omvat onderstaande combinatie van activiteiten waarbij sociale vaardigheden en spel op een leuke manier worden gecombineerd. De geïntegreerde aanpak draagt bij aan de oplossing van de eerdergenoemde problemen/uitdagingen inzake een veilig leefklimaat, mediawijsheid, sociale eenzaamheid en samenwerking. Het Programma omvat:

  1. Thema avond "Be A STAR en Mediawijsheid" voor ouders.
  2. Workshop voor de begeleiders en vrijwilligers.
  3. Een clinic uit de "Pest mij maar Tour" door Henk Pieterse: Tijdens deze clinic van Henk Pieterse (oud-international, 2.11m, 130 kg, vroeger veel gepest en nu o.a. ambassadeur Right to Play) ervaren de leerlingen door middel van baloefeningen, muziek en humor waar STAR (Sportief, Team, Acceptatie en Respect) voor staat. Hierbij wordt ook het thema "gepest worden" op indringende wijze behandeld aan de hand van Henk zijn jeugdervaringen.
  4. Kick-off training (door Biks Shots e/o professionele jeugdtrainer).
  5. Vervolgtrainingen m.b.v. het STAR-materiaal.
  6. Afsluitende training (door Biks Shots e/o professionele trainer)
  7. Be A STAR-toernooi met veel aandacht voor STAR-waarden: De spelvorm is 3 tegen 3 (3x3) omdat bij deze vorm elke leerlingen optimaal actief meedoet. Voorts is 3x3 een snel in populariteit toenemende tak van de urban sports en met ingang van 2021 ook een Olympische Sport. Nederland is internationaal gezien een van de toplanden (en heeft afgelopen jaar het WK georganiseerd op het museumplein in Amsterdam).
  8. Basketball'sCool.

  Biks Shots heeft ruime en positieve ervaringen met dit programma opgebouwd door duurzame samenwerking met de de combinatiefunctionarissen/sportcoaches, de gemeente Hilvarenbeek, scholen, Nederlands Basketbal Bond en de vrijwilligers van Biks Shots. Hierbij voert Biks Shots het programma uit met gekwalificeerde vrijwilligers en professionals (o.a. Henk Pieterse) en wordt dit gefaciliteerd door de diverse partners. Rabobank Hart van Brabant heeft recent dit programma genomineerd voor een meerjarig 1 op 1 verenigingsondersteuning. De ondersteuning betreft een begeleider met expertise op uitrollen van dergelijke programma's naar de dorpen in Hart van Brabant en het beschikbaar stellen van faciliteiten voor de vrijwilligers van Biks Shots t.b.v. het geven van clinics aan kinderen.

  In de gemeente Hilvarenbeek is deze samenwerking al succesvol gebleken en vol vertrouwen willen wij deze vorm van samenwerking "gemeente-overstijgend" aangaan binnen de regio Hart van Brabant.

 • Planning

  Gezien de recente covid ontwikkelingen zijn we genoodzaakt om de Be a Star activiteiten te staken. We zullen een nieuwe planning bekend maken zodra de situatie dit weer toestaat.

 • Betrokken Partijen

  Biks Shots werkt voor het BeAStar programma met de volgende partijen samen.

 • Basisscholen:

  Starrebos (Hilvarenbeek)

  Torenlei (Esbeek)

  Willibrordusschool (Diessen)

  De Vlinderakker (Biest-Houtakker)

  Doelakkers (Hilvarenbeek)

  St. Jozef (Haghorst)

  Driehoek (Hilvarenbeek)

 • Nieuws Be A Star 2020-2021