• Op zondag stond voor Biks Shots Heren 1 direct een topper en derby in de 2e divisie op het programma. De Biks Shots Heren 1 ontving het team van High Five.

    Nadat High Five de wedstrijd opende met 2 snelle scores (0-4) antwoordde Biks Shots met een harde dunk van Thomas van Doormaal. Beide teams hielden elkaar nagenoeg in evenwicht en met een 3-punts buzzer beater van Erwin van Loon werd het eerste kwart met 19 - 17 afgesloten. In het 2e kwart verdedigde Biks Shots heel alert en intens en wist het in totaal 4 spectaculaire \"charges\" uit te lokken waardoor High Five slechts 12 punten kon scoren. Biks Shots wist dankzij mooi aanvalsspel de voorsprong uit te bouwen naar 39 - 29 bij rust.

    Maar een voorsprong van 10 punten halverwege zegt nog niks en dat bleek ook. Mede door 2 rake \"driepunters' van High Five was de voorsprong in het derde kwart snel geslonken en zag Biks Shots, mede door een zware foutenlast, de tegenstander steeds dichterbij kruipen (56 - 53).

    Het 4e kwart zou de beslissing moeten brengen in een wedstrijd die qua niveau, strijdlust en ambiance eigenlijk meer op een \"Final Four\" game leek dan een openingswedstrijd. Het publiek van beide teams ging er eens goed voor zitten.

    Via 58 - 58 en 66 - 65 liep Biks Shots puntje voor puntje uit naar 69 - 65. Na een forse overtreding op René van Zon moest deze helaas geblesseerd uitvallen. Dit was een onverwachte aderlating voor Biks Shots waar High Five met een 2 - 8 run dankbaar gebruik van maakte. Helaas kende de slotminuut een rommelig verloop, waardoor de zo verdiende stunt nu helaas nog uitbleef. Eindstand 72 - 75.

    Een debuut in de landelijke 2e divisie waar je op voorhand zo voor getekend zou hebben. Na een aantal uitwedstrijden staat er op zondag 1 november in Hilvarenbeek de volgende topper tegen de Barons op het programma (waarover later meer).