• Op zondagochtend de 2e wedstrijd van het seizoen van de M18-1, de eerste thuiswedstrijd in de landelijke 2e divisie en hoe zouden de verhoudingen liggen? Altijd lastig in te schatten zo aan het begin van een nieuwe competitie. De tegenstander, Twente Buzzards, had er in ieder geval al een flinke reis, vanuit Hengelo, opzitten.

    Of die reis nog meespeelde of niet, Biks Shots M18-1, gesponsord door Van Abeelen koude- en klimaatoplossingen, begon geconcentreerd aan de wedstrijd met een 13-0 run, met 3-punters van Daan de Brouwer, goede drives van Pepijn Beurskens en een collectief strakke verdediging met goede defensive rebounds. Buzzards waren genoodzaakt snel een time-out te nemen, kwamen wat beter in de wedstrijd, maar Biks Shots ging door met goede scores van Niek van Elderen en, de man onder het bord, Lowie Fonken. Stand na eerste kwart 23-8.

    Aan het begin van het 2e kwart nog een geweldige fast break van Ward van Gestel maar daarna verslapte het. Buzzards speelde een goede compacte verdediging, toonden meer felheid, scoorden makkelijk en Biks Shots maakte veel verkeerde keuzes, had meer P-tjes nodig en kwam maar een enkele keer tot scoren. Stand bij rust 32-28. Spannend!

    Coaches, Wim Liebregts en Jelle Schottert, kregen het team weer helemaal scherp in de rust. Een felle start met goede passing, fraaie scores en prima defence leidde tot een 9-0 run. Buzzards kwamen niet tot uitgespeelde aanvallen en door goed opbouw werk van Tom Backx konden veel tactische aanvallen opgezet worden. Luuk Weber manifesteerde zich goed in de bucket en Sven Lemmens gooide twee mooie 3-punters. Pas aan het eind van het 3e kwart hervond Buzzards zich en kwam nog wat terug. Stand na dit goede 3e kwart 53-38.

    Het 4e kwart ging gelijk op. Een goede onderschepping van Niels van Abeelen leidde nog tot een mooie aanval en Pepijn en topscoorder Daan wisten het net nog een aantal keer te vinden. Winst! Eindstand 65-52. Op naar de volgende, op bezoek in Rotterdam.