•  

  Beste Biks Shotters en ouders,

   

  Na Corona laten we het seizoen wat langer dan gebruikelijk (medio mei) doorlopen en ondertussen is het nieuwe seizoen ook al voorbereid. Hoog tijd dus voor een update! 

  Trainingen verlengd tot zomervakantie (*)

  De trainingen van alle teams (dus van U10 t/m de Recreanten) zullen worden verlengd tot aan de zomervakantie van de scholen. Dus t/m maandag 19 juli zijn zowel de maandag als de vrijdagavond trainingsavond. Dit als compensatie voor de eerder uitgevallen trainingen en het beperken van beweegachterstanden.

  (Nieuw) Trainingsaanbod in de zomervakantie (*)

  Nieuw dit seizoen is de mogelijkheid voor alle leden om in de zomervakantie in de Roodloop te basketballen. Elke vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is de zaal met 3 velden (of 6 3x3 velden) gereserveerd. Je kunt dan met leeftijdsgenoten e/o andere leden lekker basketballen. Dus vanaf vrijdagavond 23 juli t/m vrijdagavond 27 augustus. Aansluitend starten de reguliere trainingen weer.

  "Hart onder de riem" basketballclinic komt eraan (*)

   Deze leuke clinic van Henk Pieters (partner Be A STAR) zal worden georganiseerd voor onze jeugdleden en hun vrienden! We zijn in overleg met de Gemeente wanneer en waar deze zal plaatsvinden. Je ontvangt de info via de teamgroepsapp.

  Reguliere trainingen starten al op maandag 30 augustus (*)

  De reguliere trainingen starten vanaf maandag 30 augustus. Dit is de laatste week van de schoolvakantie (en daarmee een week eerder dan normaal gesproken). Dit in verband met de start van de competitie vanaf het weekend van 18 september.

  (*)  Hiermee proberen we  de uitgevallen trainingen en beweegachterstanden (a.g.v. Corona) te beperken (evenals door de eerder reeds aangeboden bootcamps, buitentrainingen, Biks Shots Rondje, etc).

  U10 en U12 naar Toernooi 

  Onze U10 en U12 zullen op zaterdag 17 juli deelnemen aan een toernooi in Vlijmen. Info is via de teamgroepsapps gedeeld. Veel plezier en succes!.

  Indeling Teams, Trainers en Trainingen seizoen 2021-22 bekend!

  De door het team Technische Zaken gemaakte indeling van de Teams, de Trainers en de Trainingen is afgelopen vrijdagavond in de Roodloop opgehangen, en is als bijlage bijgevoegd. Je vindt hier ondermeer de indeling van de teams, niveau van de competitie, trainer/coaches en trainingstijden. Enkele highlights: 

  1. De start van een Dames team wat gaat uitkomen in de landelijke 2e divisie. Mede mogelijk gemaakt door de nieuwe hoofdsponsor Welten HCM Solutions. Succes dames!
  2. De revival van Heren 2. Achter de schermen wordt hard gewerkt om een 2e Heren team te lanceren. Belangstelling of meer info gewenst? Laat het Thomas even weten.
  3. Start pilot "stationstraining" op maandagavond. Dan zullen de leden t/m U18 een aangepaste training krijgen om met plezier hun skills te verbeteren. De teamtraining op vrijdagavond blijft ongewijzigd.

  Vrijwilligerszaken: Trainers opgeleid met "Fast Break/BT1" en BT3

  Als vrijwilliger bij Biks Shots lever je niet alleen een zinvolle bijdrage aan onze club, maar steek je er ook nog wat van op! We hebben de "Corona"-periode benut om de volgende trainersopleidingen te faciliteren:

  1. Ruim 15 (aankomende) trainer/coaches zijn inmiddels gestart met de nieuwe basis opleiding van de NBB, de "Fast Break".  Doel is om beginnende trainer/coaches de basisbeginselen van het trainen en coachen mee te geven en hen te enthousiasmeren. We zijn hiermee overigens 1 van de eerste basketballclubs van Nederland. Wat ertoe heeft geleid dat ook het NOC/NSF hier binnenkort aandacht aan gaat besteden. We wensen Niek, Wietse, Lowie, Bram, Thijs, Daan, Tim, Bouke, Esther, Lieke, Marieke, Inge, Erwin, Tijn, Rick, Vincent en Liam veel succes! 
  2. Een drietal trainer/coaches, die komend seizoen een team in de landelijke 2e divisie gaan trainen/coachen, zijn in mei gestart met de BT3-trainersopleiding, gefaciliteerd door de Academy van BAL in Weert.  Hierbij treedt, de bij velen bekende,  Paul Stienen op als praktijkbegeleider, waarvoor dank. Naar verwachting zullen Wim, Jelle en Henk in het najaar hun praktijkexamen gaan doen.

  Save the date: Zaterdag 11 september Kick Off met ALV en BBQ!!

  Het bestuur heeft besloten om de ALV en BBQ te plannen aan het begin van het nieuwe seizoen (aangezien op korte termijn het nog niet verantwoord is om met een grote groep mensen samen te komen). Dit zal dan gecombineerd worden met de Kick Off met teambesprekingen etc. Dus zowel voor leden als ouders: hou zaterdag 11 september alvast vrij in je agenda. 

  Landelijke en lokale ondersteuning van Be A STAR!

  We hadden al aangekondigd dat tijdens de komende ALV we het herijkte Be A STAR programma zullen presenteren. Ondertussen kunnen we melden dat een landelijke financiële subsidieverstrekker maar ook een lokaal fonds het Be A STAR financieel gaan ondersteunen, waardoor veel kinderen deze unieke ervaring mogen gaan ervaren. De namen gaan we binnenkort bekendmaken via onze socials. Meer info op de ALV.

  Uitstraling scoort met Wim Liebregts

  In de Uitstraling van afgelopen week stond een mooi artikel over onze Wim. Voor degenen die het mogelijk gemist hebben, op onze Insta en Facebook kun je het teruglezen. 

  Leuke ideeën of een zinvolle assist?

  Heb jij leuke ideeën voor onze club? Of wil je een zinvolle bijdrage leveren aan een van bovengenoemde activiteiten? Laat het even weten bij onze bestuursleden of teammanager. 

  Tot slot

  Onze communicatie en basketballpromotie verloopt steeds meer via onze sociale media Instagram en Facebook. Zorg als lid en als ouder dat je Biks Shots hierop volgt.

  Uit bovenstaande moge duidelijk zijn dat we samen sterker uit deze bijzondere periode te komen. We kijken ook alvast uit naar een mooi nieuw basketballseizoen met z'n allen. Basketball Never Stops!