• "Basketballen bij Biks Shots, meer dan zomaar een sport!"

  Welkom bij Basketballvereniging Biks Shots. Basketball is een veelzijdige en dynamische teamsport en neemt in populariteit toe. Je speelt in een team (van 5), verveelt je geen moment en iedereen mag scoren maar ook verdedigen. Voorts worden motorische vaardigheden maar ook sportieve normen en waarden spelenderwijs aangeleerd.

  Biks Shots (sinds 1972) verwelkomt als open en zeer actieve basketballclub leden uit de dorpen van de regio Hart van Brabant (en van alle achtergronden). Je kunt met plezier basketballen op een voor jouw passend niveau, van recreatief tot prestatiegericht (landelijke 2e divisie) en van 6 tot 66+ jaar. Daarnaast organiseren wij vele leuke en unieke events (LINK).

  Betaalbaar kunnen sporten is belangrijk en de contributie blijft bij Biks Shots daarom relatief laag. Je kunt eerst 3 gratis proeflessen nemen, en inschrijven daarna kan eenvoudig via deze link.

  De trainingen en wedstrijden zijn in de nieuwe sportaccommodatie De Roodloop in Hilvarenbeek, met alle nodige basketballvoorzieningen. De spelers worden begeleid door gekwalificeerde trainers/coaches, waarvan per team minstens 1 met diploma BT2 of hoger.

  Biks Shots is maatschappelijk betrokken en heeft de afgelopen jaren voor ruim 2.500 unieke leerlingen het Be A STAR progamma georganiseerd, gericht op het stimuleren van sportieve normen en waarden (Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect) in combinatie met een anti pest clinic (meer info: Be A STAR). Deze maatschappelijke rol werd beloond met de prijs "Sportvereniging van het jaar" en recent door Rabobank gehonoreerd met een 2-jarige verenigingsondersteuning.

  We werken actief samen met vele partners, zoals de basisscholen, andere clubs (via Brabants Basketball Convenant), Sjors Sportief, lokale sportcoaches, Rabobank en gemeente. Als club dagen wij leden (en ouders) uit om het maximale uit henzelf te halen en hun skills te ontwikkelen. Zowel hun skills als basketballspeler op het veld alsook als hun skills als vrijwilliger binnen de club. Zie de "SkillzzChallenge" voor de nodige ondersteuning vooraf en waardering en beloning achteraf (kijk voor meer informatie hier).

  Basketball wordt ook steeds meer een "life style". Bezoek daarom binnenkort ook onze webshop en blijf op de hoogte via onze sociale media, want .....

  "Basketballen bij Biks Shots, meer dan zomaar een sport!"

 • Samenwerkingspartners

  Biks Shots werkt samen met vele andere belangenorganisaties en verenigingen. Hieronder een overzicht van organisaties waarmee wij samenwerken.