• De eerste competitiewedstrijd van Biks Shots U22 dit seizoen werd met 28-119 verloren van Blauw-Wit Roosendaal. Blauw-Wit was de gehele wedstrijd te sterk voor de jongens van Biks Shots.

  Biks Shots speelt voor het eerst weer in de U22 klasse met een team, dat bestaat uit spelers die vorig jaar in de U18 speelden en spelers die 3 tot 5 jaar geleden gestopt waren met basketball. Voor veel van deze spelers waren de afgelopen weken hard nodig om op de trainingen de techniek en de conditie weer op niveau te krijgen.

  Na de start van de wedstrijd pakte Blauw-Wit al snel de voorsprong. Biks Shots had in het eerste kwart veel moeite om door de sterke defence van Blauw-Wit te breken. Toch lukte het aanvoerder Wieger Coolen om na 2 min het eerste punt voor Biks Shots uit een vrije worp op het bord te zetten. Ook de eerste ‘field goal’ werd iets later door Dave van Hoof gescoord. Helaas was het allemaal niet genoeg en stond het na het 1e kwart al 4-25.
  In het 2e kwart ging Blauw-Wit meer druk zetten op de deels onervaren guards van Biks Shots, Hierdoor kwamen er meer foutjes en kon Blauw-Wit de score uitbreiden. Hierdoor gingen de teams met 11-52 de rust in.
  Het 3e kwart was aanvallend een sterk deel van de wedstrijd voor Biks Shots. Met 2 punt scorers van Niels van Abeelen en 3 punt scores van Shilberson Lourens kwamen er dit kwart 13 punten bij voor Biks Shots! Helaas was dit nog lang niet genoeg. In het 4e kwart maakten Coach/speler Wieger ook nog een fout door Shilberson en Niels te wisselen waardoor er weinig gescoord werd. De eindstand: 28 – 119.

  In een interview na de wedstrijd liet Geoffrey weten dat er nog veel moet gebeuren voordat de U20 aan overwinningen kan gaan denken. Geoffrey, die zijn rentree maakte bij Biks Shots, nadat hij een aantal jaar geleden stopten om een carrière te starten als radio DJ, was zelf best tevreden over zijn spel; ‘zelf toch nog 2 puntjes op het bord weten te krijgen. Ja ik kan zeggen dat ik uiterst tevreden ben met het resultaat.’ vertelde de center van Biks Shots.

  Aanstaande vrijdag spelen de Biks Shots hun tweede competitiewedstrijd tegen Volharding. De wedstrijd wordt om 18:45 gespeeld in Goes. Ze hopen ditmaal op een beter resultaat.

  Wil je op de hoogte blijven van de U22 van Biks Shots volg ze dan op Instagram @beekse_beren. Hier vind je ook het wedstrijdprogramma.