• Biks Shots speelde hun 2e officiële wedstrijd van dit seizoen afgelopen weekend tegen de Black Eagles in Rosmalen. Helaas werd deze echter ook verloren, ditmaal met 98-35. Er waren vergeleken met de vorige wedstrijd wel een aantal lichtpuntjes.


  Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen Volharding werd afgelast door een te groot aantal zieken spelers bij Biks Shots speelde Biks shots afgelopen zaterdag hun eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In deze wedstrijd namen zij het op tegen The black Eagles uit Rosmalen. The black Eagles hadden voor dit weekend 2 punten uit 2 wedstrijden.

  De wedstrijd begon redelijk voor Biks Shots, na de eerste 10 minuten stond het pas 17-10 voor The Black Eagles. De eerste score kwam wederom van Wieger Coolen maar de speler dit in het eerste kwart echt opviel was Geoffrey Smulders met een paar mooie scores. Ook bankspeler Luuk Weber scoorde een aantal mooie punten.

  In het 2e kwart liepen The black Eagles echter uit door 25 punten te scoren tegenover de matige score van 5 punten door de mannen uit Hilvarenbeek. Dit kwam door de full court pressing van de tegenstander waardoor er aan de kant van Biks Shots te weinig rust was en er veel fouten werden gemaakt. Ook in het 3e kwart bleven de scores vooral komen van de kant van The black Eagles, wat steeds fysiker ging spelen. De score na 3 kwarten was dan ook 67-24.


  Aan het begin van het 4e kwart gebeurde er echter iets opmerkelijks. Bankspeler Luuk Weber dribbelde naar de basket toe maar werd goed verdedigd maar toen zag hij in zijn ooghoeken iemand vrij staan, Die jongen was niet zomaar iemand, Lex Schellekens, Ook wel bekend als T-lex ontving de bal en legde hem zoals alleen hij dat kan in de basket. Er was ongeloof maar ook blijdschap bij zowel het uit- en thuispubliek Lex heeft nu namelijk zijn eerste punt voor het team gemaakt.

  Verder pakte Biks shots in het 4e kwart het eigen spel weer op en kon het aanvallend iets vaker scoren. Helaas werd de wedstrijd alsnog met 98-35 verloren. Er waren naast de score van lex nog wat lichtpuntjes, zo heeft Chakir zijn debuut gemaakt bij de Biks Shots en heeft iedereen in het team 1 keer gescoord. Na de wedstijd werd het verlies gevierd bij de McDonalds en daar was het uiteraard weer gezellig.


  Aanstaande zaterdag spelen de Biks Shots hun derde competitiewedstrijd tegen ABC Basketball. De wedstrijd wordt om 10:00 gespeeld in De Roodloop. BE THERE! Ze hopen ditmaal op een beter resultaat. Wil je op de hoogte blijven van de U22 van Biks Shots volg ze dan op Instagram @Beekse_beren. Hier vind je ook het wedstrijdprogramma.